Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Εεε ρε γλέντια!!!!!!!!!!!!!2

Eurovision 2008

Το « εισιτήριο» για τον τελικό της Eurovision θα προσπαθήσει να πάρει την Τρίτη η Καλομοίρα και ο «μυστικός συνδυασμός» της. Η καρδιά της γιορτής της μουσικής χτυπά στο Βελιγράδι, εν όψει των δύο ημιτελικών και του τελικού το Σάββατο 24 Μαΐου. Το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ξεκινά την Τρίτη με τον πρώτο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, με το τραγούδι της Καλομοίρας My secret combination.


Ελλάδα!!!
Επειδής η ΕΡΤ τα είχε πάρει στο κρανίο με όλους εκείνους που ζητούσαν να στείλουμε επιτέλους τραγούδι στα ελληνικα, αποφάσισε φέτος να στείλει την Καλομοίρα η οποία τη γλώσσα έτσι κι αλλιώς δεν τη δουλεύει.
Η Καλομοίρα κορτσούδι που φιλιόταν-αγκαλιζόταν με φαϊμστορίτες και τις φεϊμστορίτισσες, και αφού ντύθηκε κερασάκι σε τούρτα του Σαββόπουλου, έχει εξελιχθεί σε λολίτα περιωπής με γυαλί ηλίου, φλογερό μίνι και δερμάτινη μπότα, καταλαμβάνοντας επάξια μία θέση στο πάνθεον των κορασίδων που έχουν κατά καιρούς υπηρετήσει το ελληνικό ποπ τραγούδι, όπως η Βίκυ Χαρίτου, η Μαρία-Λουίζα Βασιλοπούλου Βικτώρια Χαλκίτη. Η γερή δόση class χαριτωμενιάς έρχεται και συγκαλύπτει την καρτουνίστικη φωνή κι εάν εντέλει η Καλομοίρα καταφέρει να κάμει την έκπληξη,ΕΡΤ θα στήσει γλέντι τρικούβερτο όξω από την Αγία Παρασκευή,μαρίδια με τυρί.





Κύπρος
Μετά το περσινό κομψί-κομψά που πολύ περιφρονήθηκε από τους Ευρωπαϊους , η μαρτυρική νήσος είπε να δοκιμάσει να τους μιλήσει από τα άλλα γαλλικά.
Εξού και στέλνει κάτι σε σκυλομάγαζο 23ου χιλιομέτρου Εθνικής Οδού (Λάρνακα και Λεκωσία), με την τραγουδίστρια Ευδοκία Καδή να φοράει τα μίνι της, να ανεβαίνει στα τραπέζια.
Το άσμα «φατάλ» είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή και καταγράφει τις αγωνίες μίας απλής, σημερινής κοπέλας («που ανήκει σ’ένα φύλο που το λέμε ασθενές») που βασανίζεται από τον κάματο της καθημερινότητας, αλλά «ο καλός Θεός τη λυπάται» και «της δίνει ένα όπλο που την κάμει δυνατή».........
Με το που η αρτίστα το εργαλείο, απειλεί με «μπαμ και κάτω» κάθε σερνικό «και κούνια που το κούναγε γιατί είναι αυτή θεά». Άσε επίσης που «είναι αυτή γυναίκα που τους άντρες κυβερνά».
Με απλά λόγια ρε παιδί μου, θέλει τα όπα της, τα καλαμπούρια της, τη σαχλαμάρα της να την επει.Σεμνά κορίτσια.... σεμνά.......Μήπως το κονσεπτ σου θυμόζει κατι απο καλό ελληνικό κηνυματογράφο? κατι σαν να πω Μαρθα Καραγίαννη.Κάτι σε αντιγραφή;
Κι έρχομαι εγώ κι αναρωτιέμαι.... Πες ότι περνάει στον τελικό (λέμε τώρα), τι διάολο;Οι επιλογές σου είναι οι εξής:
(α) Σηκώνεις το ακουστικό του τηλεφώνου και υπό το βάρος της εθνικής σου συνείδησης και των πολυετών αγώνων του Γιώργου Νταλάρα, ρίχνεις μία ψήφο στη μαρτυρική νήσο, μπαμ και κάτω.
(β)Με βλέμα απλανέ αναπολεις το «Άσπρο-Μαυρο όνειρα κάνω» και αναρωτιέσαι που είναι η Αλέξια η Κωνσταντίνα, η Ευριδίκη, η Λία Βίσση, η Μαριάντα Πιερίδη, η Στέλλα Γεωργιάδη, που είναι ο Βάγκνερ και ο Πουτσίνι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα.
(γ) Πας και ρίχνεις την ψήφο σου σε καμία κουλτούρα ( Σερβία), διότι εσύ είσαι της Λυρικής και του Μεγάρου και έχεις επιτέλους να σκιαχτεί με όλη ετούτη τη λάικα που σου ενέκυψε στα καλά καθούμενα.....
Εσύ αποφασίζεις......





Σερβία
Ποιότητα. Το τραγούδι θα προλογίσει ο Κωστάλας ενώ η καλλιτέχνιδα και μετά το τέλος του διαγωνισμού θα προσκληθεί σε ειδική εκπομπή του Βασίλη Βασιλικού με καλεσμενους Ελένη-Γλύκανζη, Αρβελέρ,Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη και την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.Το τραγούδι είναι μελωδικό, καλογραμμένο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό.
Βρε λες να πάει για το νταμπλ;
Δεν ξέρω.... δούμε...


Σλοβενία
Θα παρακολουθήσουμε ίσως την χειρότερη χορογραφία του διαγωνισμού περιλαμβάνει τη αρτίστα ντυμένη να ξεπροβάλλει μέσα από το κλουβί (το κλουβί με τις τρελές) και δύο χορευτές ντυμένους με σαδομαζοχιστικές φόρμες να τινάζουν τις αλυσίδες τους.Το τραγούδι είναι μία από τα ίδια, η τραγουδίστρια θα μπορούσε να είναι αναπληρωματική Μις αλλά το σύνολο πάσχει και χάσκει



Σουηδία
Η χώρα απεφάσισε να μείνει στο στερεότυπο «ξανθιά δίμετρη σουηδέζα που πετάει το πόδι όξω» και το οποίο καθόλου δε σε χαλάει.
Η συγκεκριμένη αρτίστα μπορεί κάτι να σου θυμίζει, διότι το 1999 είχε ξανακερδίσει το διαγωνισμό με το διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ. Μετά την προπέρσινη συμπατριώτισσά Καρόλα που έμεινε με τη χαρά και τη σημαία στο χέρι, η επανέρχεται για να διεκδικήσει δεύτερη νίκη. Επειδής φέτος θα σου συστηθεί ως μη μασήσεις. Ντικα στην σιλικονι και στην πλαστική προσπαθει να μας δείξει κατι. νεο?
ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΎΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΉ...





Τουρκία
Περιττή οχλαγωγία θα το πεις. Τουρκορόκ ρυθμός, ανατολίτικο γύρισμα, συγκρότημα που θαυμάζει τους και πόζα εξεγερμένου στο φρύδι. Παρότι καλών προθέσεων, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Κάπου το΄χει, κάπου το χάνει η Τουρκία.







Τσεχία
Ο στίχος είναι ξεκαρδιστικός και προφανώς γράφτηκε από πεντάχρονο που κάμει τα πρώτα του βήματα στην αγγλική γλώσσα. Η τραγουδίστρια μαζί με τις παρατρεχάμενες χορεύτριες επιδίδονται εις ωραιότατη σουηδική γυμναστική με, εκτάσεις και προτάσεις. Οπότε μιας και θα έχεις ντερλικώσει την πίτσα, είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να βάλεις φόρμα και να ακολουθήσεις το πρόγραμμα γυμναστικής μπας και χάσεις καμιά θερμίδα θυμίσου ερχεται το καλοκαίρι..έρχονται και οι παραλίες και τρέξε...αργα στην αρχή... Και ένα. Και δύο. Και τρία.


Φιλανδία
Η Φινλανδία και μετά τη νίκη των τεράτων έχει βαλθεί να σε ξεκουφάνει, αλλά πόση καφρίλα να αντέξεις κι εσύ; Εντάξει το εμπεδώσαμε ότι το Ελσίνκι έχει την πιο ψαγμένη χεβιμεταλάδικη μουσική σκηνή στην Ευρώπη, αλλά είπαν στη γριά να χέσει κι αυτή ......Αλλά δεν ΄ιναι ασχημοι...



Το συγκρότημα συνδυάζει το τέρας και μπετόνι, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο και με τις τιμές στα καύσιμα. Σε λίγο με το που θα μπαίνουμε στο βενζινάδικο, θα έχουμε όλοι το μαλλί, την αμφίεση και το βλέμμα του τραγουδιστή.Λοιπό αυτό ήταν! Δεν ξέρω για τις δικές σου προτιμήσεις, αλλά τις δικές μου προβλέψεις σου τις επιφυλάσσω μέσα στην εβδομάδα και αφού ηρεμήσει το κεφάλι μου απο ολα αυτα που ήμουν αναγκασμένη να ακούσω για να μπορώ και εγω να σου τα μεταφέρω..



Ρωσία.
Το τραγούδι είναι γραμμένο σε μία νέα διάλεκτο που ονομάζεται και μιλιέται αποκλειστικά από τον καλλιτέχνη.
Φυσικά θα τον δούμε να πέφτει κάτω, να χτυπιέται, να σκίζει τα ρούχα του, να σέρνεται πάνω στη σκάλα, να ξερογλείφεται, να τεντώνεται,γύφτικο σκερπάνι και να κλαψουρίζει, μπας και του δώκουμε κάνα πόντο. Το χορευτικό πάνω στον πάγο σου κάμει λίγο, αλλά σε συνδυασμό με τη σκάλα του πυροσβέστη και τη βιολιτζού από πίσω, θα το πεις και αλλοπρόσαλλο.
Είναι φαβορί δεν μου αρέσει αυτό,καθόλου δεν μου αρέσει όμως.





Ηνωμένο Βασίλειο
Έχω δει γλόμπους, αλλά αυτός δεν είναι απλώς φαλακρός: φωτοβολταϊκό κέντρο είναι! Βάλε γυαλιά ηλίου, διότι με τόσους προβολείς που θα πέσουν πάνω, κινδυνεύουν να πάθουν τα ματάκια σου. Επίσης βάλε και ωτοασπίδες διότι δεν ακούγεται παρά μόνον αν σε έχουν δέσει και σε απειλούν να ομολογήσεις.Θα τα ξεράσω όλα, λέμε.
Δεν χρειάζεται να σου πω τι θα πάρει το συγκεκριμένο τραγούδι.τσου.τσου....ισως πονηρά σκεπτώμενοι...θα επρεπε...Φαντάσου!!!


Γαλλία
καλύτερη των περιπτώσεων θα το πεις εναλλακτικό. Τύπος που επάξια θα διεκδικούσε το δικό του πεντάλεπτο στα Παρατράγουδα της Αννίτας (λίγο μετά την Τσίλα(αναφέρομαι σε αυτη την ..θαυμάσια αρτίστα!) και σίγουρα πριν τη Μαλάμω οπου μιλάει άπταιστα την αγγλική και σε μουσικό μοτίβο, μας στο μαγικό κόσμο της τρελας. Το χίπικο Ιησούς μάλλον απευθύνεται στο ειδικό εκείνο κοινό της ενορίας που δίπλα στο εικονοστάσι έχει τοποθετημένη τη φωτογραφία του Έλβις με τη φαβορίτα ως τον αφαλό.
Ελπίζω η Γαλλία και μετά την πολλοστή μπαγκατέλα που σερβίρει εφέτος να πλάρει επιτέλους το μαθημά της και του χρόνου να στείλει μία Κάρλα Μπρούνι ή τον Σαρκοζί τον ίδιο να τραγουδάει το αλοζανφάν ντελαπατρί.

Γερμανία
Αν σε ανατριχιάζει ο ήχος από τρίξιμο μπαλονιού ή κιμωλίας πάνω σε πίνακα, τότε το γυναικείο συγκρότημα No Angels θα σου κάμει την τρίχα του χεριού περμανάντ.
Τα φωνητικά είναι τόσο καρτουνίστικα, που οι τέσσερις γερμανίδες θα μπορούσαν να ηχογραφήσουν το «Τρελό Στρουμφοπάρτι» και χωρίς να χρειαστεί να αλοιώσουν τις φωνές τους ηλεκτρονικά.
Ξεχωρίζει η τραγουδίστρια ΦρουΦρού με το κόκκινο φουντωτό μαλλί και το ύφος γερμανίδας της Κομαντατούρ. Μανταλάκια τα νεύρα μας. Υπομονήηηηη...Μια νύχτα είναι θα περασει....







Γεωργία
Σα να πάτησε ο Κωστέτσος με τριαξονικό τον Στίβι Γουόντερ. Εντάξει η τραγουδίστρια είναι τυφλή, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αμφίεση γκοθού νύφης, μηδέ τη μεταμόρφωση σε χερουβείμ. Δε βλέπεις τι φοράς το καταλαβαίνω. Ρώτα κάποιον τριγύρω σου!Το τραγούδι λέγεται «Peace Will Come» αλλά αν θες τη γνώμη μου, κάτι τέτοια βλέπει η ειρήνη και το βάζει στα πόδια. Και πες με κακό άνθρωπο, αλλά σκέφτομαι μήπως θα επρεπε να το ερμηνεύσει στην νοήματικη;

Κροατία
Πρέπει σίγουρα να σε προβληματίσει το γεγονός ότι το κλιπάκι ξεκινάει με μία λήψη του ακροατηρίου, το οποίο ψιλοβαριέται ως και να πεθάνει θέλει από την πλήξη.
Πραγματικά, το τραγούδι απευθύνεται στο φανατικό υπερήλικα-τηλεθεατή που βλέπει το διαγωνισμό από τότε που συμμετείχε ο Ντομένικο Μοντούνιο με το Volare. H διάχυτη παπουδίλα κατατάσσει την όλη φάση στην κατηγορία Μπήλιω Τσουκαλά, καθώς το τραγούδι μοιάζει να ξεπήδησε από αφιέρωμα της γνωστής κρατικής κουλτούρας στο αθηναϊκό προπολεμικό ταγκό με καλεσμένους τριψήφιας ηλικίας και τετραβάλβιδου μπάι-πας.


Λετωνία
Κατά καιρούς η Γιουροβίζιον έρχεται και αντλεί θέματα από την πλούσια ιστορική παράδοση των λαών -με προσοχή και ευαισθησία στην ιστορική λεπτομέρεια- όπως ας πούμε η Γερμανία που είχε ανακαλέσει τον Τζέκινς Χαν με μπέρτα, τακούνι και στρας παντελόνι.
Η ντισκοπόπ Ελπίδα που αναρωτιόταν γιατί δεν καίμε κάνα ρεσώ στο Σωκράτη-σουπερσταρ και η κοντοπίθαρη Ρουσλάνα που χοροπήδαγε ωσάν τη μαϊμού του Κωλέττη σε ρυθμούς Βησιγότθων, τινάζοντας με νόημα το πέτσινο φουστάκι και το μαλλί-Ραπουνζέλ. Έτσι και φέτος η Λετονία αποφασίζει να κάμει μία σοβαρή ιστορική αναφορά στους πειρατές οι οποίοι με ένα «χάι-χάι-χο» και ένα «χάι-χάι-χέι» νικούν τους εχθρούς τους και κουρσεύουν τις θάλασσες.
Βεβαίως θα αναρωτηθείς τι εχθροί είναι αυτοί που φοβούνται το «χάι-χάι-χο» και επίσης ποια η διαφορά με το «χάι-χάι-χέι» (ή το απλό «αχαχούχα»).
Άβυσσος η ψυχή του Λετονού πειρατή.








EYROVISION 2008



και σε λιγο η συνέχεια ..ακολουθούν διαφημίσεις...παρακαλώ μείνεται συντονησμένοι στους δέκτες σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: