Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Το πρόσωπο καθρεφτης της ψυχής

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αν λοιπόν επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχετε μπροστά σας μπορεί να ανακαλύψετε πτυχές του χαρακτήρα του.



Ένα μακρύ και λεπτό πρόσωπο φανερώνει αυξημένες αντοχές και ικανότητα στην διευθέτηση καταστάσεων. Το ωοειδές αποτελεί ένδειξη ζωτικότητας, αυτά τα άτομα είναι συνήθως η ψυχή της παρέας. Το τετράγωνο δείχνει άτομα με αποφασιστικότητα και μεγάλη δραστηριότητα.



Το μέτωπο θεωρείται ιδανικό όταν είναι επίπεδο χωρίς εξογκώματα ή βαθουλώματα. Οι ρυτίδες σε αυτό δείχνουν άνθρωπο εγκεφαλικό που σκέφτεται πολύ και παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Οι οριζόντιες γραμμές σε ολόκληρο το μέτωπο είναι δείγμα ευσυγκίνητου ατόμου.



Τα μεγάλα μάτια φανερώνουν άνθρωπο εργατικό ανοιχτόμυαλο αλλά και ανυπόμονο, ενώ τα μικρά, άτομο εσωστρεφή που υπολογίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μάτια που είναι ισομεγέθη και βρίσκονται στην ίδια οριζόντια ευθεία δείχνουν καλοσύνη και συμπόνια. Σε αντίθετη περίπτωση δείχνουν αδυναμία έκφρασης των σκέψεων και την τάση του να εθελοτυφλεί.



Τα επίπεδα οριζόντια φρύδια είναι γνώρισμα καλού συζητητή. Αν όμως τα φρύδια είναι καμπυλωτά λεπτά και σε απόσταση από τα μάτια πρόκειται για άνθρωπο με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Τα αραιά και αδύναμα φρύδια παραπέμπουν σε άτομο που συμβιβάζεται εύκολα σε καταστάσεις. Τα πυκνά φανερώνουν άτομο με σθένος αλλά και ξεροκέφαλο.



Από το σχήμα της μύτης μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης και την ευθύτητα του χαρακτήρα. Όσο πιο ίσια είναι η μύτη του τόσο πιο δίκαιος είναι αυτός που την διαθέτει. Μικρή και μυτερή δείχνει άνθρωπο εγωκεντρικό που μπορεί να αποκτήσει φήμη. Η μεγάλη και στρογγυλή φανερώνει καλή τύχη και ισχυρό χαρακτήρα, ενώ η χοντρή μύτη χαρακτηρίζει τους ρεαλιστές και τους τολμηρούς.



Από τα αυτιά μπορούμε να καταλάβουμε πόσο κάποιος απολαμβάνει την ζωή. Τα μικρά αυτιά είναι σημάδι ανασφάλειας αλλά καλού και εργατικού ανθρώπου. Τα μυτερά δείχνουν ανθρώπους άκαμπτους στις απόψεις που δυσκολεύονται να χαλαρώσουν. Ιδανικά είναι αυτά που βρίσκονται κοντά στο κεφάλι, όχι πεταχτά και με καλοσχηματισμένο λοβό.



Τα λεπτά χείλη είναι σημάδι εσωστρεφούς προσωπικότητας ενώ τα σαρκώδη δείχνουν γενναιοδωρία. Τα μεγάλα χείλη πάθος για ζωή. Τα στενά, εγωισμό και ψυχρότητα. Όταν το πάνω χείλος είναι μεγαλύτερο δείχνει άνθρωπο που «δίνεται» εύκολα στους άλλους.



Αυτοί που διαθέτουν τετράγωνα πιγούνια μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Όταν το πιγούνι προεξέχει πρόκειται για άνθρωπο υπεροπτικό. Αδύνατο και μυτερό πιγούνι δείχνει δυσκολίες σε μεγάλη ηλικία ενώ το έντονο με γεμάτα μάγουλα είναι δείγμα για καλή ζωή στα γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: